içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Yu Hua: Yaşamak

Yu Hua okuduğum ilk Çinli yazar olma özelliğini taşıyor. Komünizmin yarattığı durumların insanları nasıl felakete sürüklediğini çarpıcı bir şekilde anlatan bir kitaptır Yaşamak…

Bugünkü yazımda keyifle okuduğum Yaşamak adlı kitabı hakkındaki görüşlerimi paylaşacağım.

Okuyanı derinden etkileyen ve sürükleyici bir yaşam öyküsü okumak isteyen insanların mutlaka okuması gereken bir kitap Yaşamak.

Yaşamak kitabını bir günü aşkın süre ile bitirmiştim oldukça akıcı ve sürükleyiciydi. Kitabı okuduğum zamanlarda öykünün geçtiği atmosferde yaşadım, öyküde var olan duyguları hissettim, pişmanlığı ve merhameti görebilirsiniz. Yaşamak adlı kitabı okumayanların okunacaklar listelerine eklemelerini tavsiye ederim.

İlk defa Çinli bir yazarın romanını okudum ve oldukça etkilendim.

Yaşamanın her şeye herkese rağmen güzel olduğunu, sevdiklerini yitirsen bile son bir nefesin kalsa dahi o nefesi verene kadar savaşman gerektiğini çarpıcı bir şekilde güzel anlatmış yazar. Kitabın genelinde özellikle olaylar akışına doğru aktığı sürede hayır bu da olmamalı bu kadarı da fazla bu kadar acı ağır bir yük insana diye düşünmeden edemiyorsunuz.

Yaşamınızda memnun olmadığınız şeyler varsa her şey de beni buluyor diye düşünüyorsanız bu kitabı okuyunuz.

Ben daha önce hiç bu kadar trajik bir roman okumamıştım.

Diline gelirsek ise oldukça akıcı bir dili var. İnsan öykülerini laf kalabalığına girmeden anlatıyor.

Çin’e dair kültür, Çin’in aile yaşantılarını, gelenekleri ve göreneklerini içinize işleyen, sürükleyici bir kitap olma özelliğini taşıyor. Sevginin öneminin güzel bir şekilde işlendiği sıcacık bir hikaye…

Yazar Yaşamak adlı romanını baş kahramanı Figui’nin hayat öyküsünü anlatırken Çin’e özgü kültür ve gelenekleri hakkında da bilgiler verir.

Yaşamak kitabını gözyaşları içinde okuyabilirsiniz dokunaklı bir hikayeye sahip… Yazar sade bir dili kullanırken aynı zamanda öyküyü nasıl bu kadar vurucu yazabilmiş diye düşünmeden edemiyor insan.

Dediğim gibi oldukça dokunaklı bir kitap Yaşamak….

Kitabı okuduğunuzda bir taraftan da kendi hayatınızdaki keşkelerinizi sorgulayabileceğiniz bir eser Yaşamak… Acılarla dolu bir yaşam ve inanılmaz akıcı bir dil. Sayfaları çevirdikçe çaresizlik ve keşkeler hep artıyor, hayata tutunma, direnme de yükseliyor.

Yu Hua’nın Yaşamak adlı kitabını okuduğumda insanın tek bir yaşama hakkının olmasının haksızlık olduğunu düşünmüştüm. Neticede güzel ve okunası bir kitap okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim.

Editör: Astropower – 11.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

vitalis tarafından yazıldı

23, intj, 5w6

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hazret-i Nuh'tan İmam Hüseyin'e Uzanan Bir Yas Günü: Aşura

    Partenogenez Üreme: Kaliforniya Akbabaları Çiftleşmeden Çoğalabildi!