içinde

İnanılmazİnanılmaz

Ferrari, Sattığı Her Arabayı Geri Topluyor!

Ferrari fren arızası nedeniyle yaptığı en son NHTSA geri çağırmasında rol oynuyor.

Ferrariler çoğunlukla bir şeyle tanınır: hızlı gitmek. O zaman belki de frenleriyle daha iyi tanınmaları gerekir. Herkes, neredeyse herhangi bir arabada hızlı gidebilir; önemli olan durmaktır. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne (NHTSA) göre, 2005 yılına kadar uzanan 19 modelinin potansiyel fren arızası riski altında olduğu bildirilen Ferrari’nin şimdi büyük bir durma sorunu var.

NHTSA başvurusuna göre, sorun, “düzgün şekilde havalanamayan, fren hidroliği deposu içinde bir vakum oluşturan ve fren hidroliği sızıntısına neden olan ve fren işlevinin kısmen veya tamamen kaybolmasına neden olabilecek fren hidroliği deposu kapağıyla ilgilidir. ”

Şunu düşünüyor olabilirsiniz: Ferrari muhtemelen bir ton araba üretmiyor, bir geri çağırma ne kadar kötü olabilir? Eh, NHTSA geri çağırma raporuna göre, 23.555 Ferrari’nin dahil olduğu ve servise gitmesi gerekecek, ki bu da neredeyse hepsi. Bir Ferrari’nin ortalama fiyatının en az birkaç yüz bin dolar olduğu düşünüldüğünde, hızlı bir matematik, milyarlarca dolarlık Ferrari’nin potansiyel olarak kusurlu olduğunu kanıtlıyor.

Onarım oldukça basittir. Ferrari, fren hidroliği deposu kapağını değiştirecek ve aracın yeterli fren hidroliği kaybetmesi durumunda farklı bir uyarı mesajı sağlamak için etkilenen araçlardaki yazılımı güncelleyecektir. Bu arada, Ferrari’niz bir “düşük Fren Hidroliği” uyarısı verirse, NHTSA sizi güvenli olduğu anda yoldan çekmeniz ve aracı hemen bir Ferrari servis merkezine çekmeniz için yönlendirir. Araç sahipleri, 24 Eylül 2022’den önce proaktif onarım talimatlarıyla birlikte Ferrari’den mesaj almalıdır.

Ferrari 24 bin aracını geri çağırıyor.

Ferrari, geniş çaplı bir geri çağırma operasyonuna hazırlanıyor. Açıklamaya göre İtalyan marka 24 bin aracını yetkili servislere davet ediyor.

Ferrari, fren problemi nedeniyle arabaları geri çağırıyor

24 bin araçlık bir geri çağırma işlemi her yıl milyonlara varan otomobil üretimi yapan şirketler için küçük görünebilir ancak Ferrari gibi oldukça özel otomobiller üreten bir marka için bu sayı oldukça yüksek. İtalyan üreticinin yılda sadece birkaç bin araç ürettiğini hatırlatırsak, bu rakamın ne kadar ciddi olduğunu daha iyi anlatabiliriz.

Ferrari 23.555 aracı geri çağırmış durumda. Bu araçlar, şu anda üretimde olan modelleri kapsadığı gibi, yıllar önce üretilmiş otomobilleri de kapsıyor. Geri çağırma işlemi ile birlikte İtalyan firma neredeyse 20 yıl önce ürettiği modelleri bir geri çağıracak.

Editör: Astropower – 14.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Murphy Kanunları, Başarısızlıklar ve Olasılıklar

    Paten Kaymak Cinsel Bir Devrimi Nasıl Ateşledi?