içinde

HavalıHavalı

Ana De Armas’lı ‘Blonde’ Fragmanı Yayınlandı

Netflix, Ana de Armas’ın klasik film yıldızı Marilyn Monroe’yu canlandırdığı tarihi kurgu uyarlaması Blonde’un resmi fragmanını yayınladı.

Blonde’un resmi fragmanı, Marilyn Monroe rolündeki Ana de Armas’a şimdiye kadar en ayrıntılı görünümü veriyor. Some Like It Hot, The Seven Year Itch ve Gentlemen Prefer Blondes gibi ikonik projelerde yer alan klasik film yıldızının ardındaki ürkütücü hikayeye hayat veren film, Monroe’nun 2000 yılındaki romanından uyarlanan bir hayat kurgusu. Joyce Carol Oates tarafından daha önce Oscar adayı 2007 filmi The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford için tarihsel revizyonizmle uğraşan yönetmen Andrew Dominik tarafından ekrana getirilen Blonde, NC-17 olarak derecelendirilecek.

Film, Monroe’nun kariyerinin baş döndürücü yükselişini izleyecek ve Başkan John F. Kennedy (daha önce 2016’daki Jackie’de aynı rolü oynayan Caspar Phillipson) ile iddia edilen ilişkisi de dahil olmak üzere hayatıyla ilgili en kötü şöhretli mitlerden bazılarına hayat verecek. Film ayrıca onun iki ünlü evliliğini, beyzbol yıldızı Joe DiMaggio (Bobby Cannavale) ve  The Crucible  oyun yazarı Arthur Miller (Adrien Brody) ile detaylandıracak. Büyük oyuncu kadrosunda ayrıca stüdyo yöneticisi Darryl F. Zanuck rolünde David Warshofsky, Monroe’nun Niagara’daki  başrol oyuncusu Joseph Cotten rolünde Eric Matheny ve Charlie Chaplin Jr rolünde Xavier Samuels yer alıyor.

Netflix, Blonde için ilk resmi fragmanı yayınladı. Daha önce Haziran ortasında vizyona giren film için, 45 saniyelik bir teaser yayınlanmış olsa da bu sadece kısa bir siyah beyaz klip ve bazı hızlı karamsar görüntülerin eşlik ettiğini gösteriyordu. Yaklaşan filme bu yeni bakış, yıldızın korkunç yaşamının tüm kapsamını, aktrisin kimliğiyle mücadele ederken çatlakları gösteriyor.

Bu fragmanla ilgili özellikle ilginç olan bir şey, siyah-beyaz ve renkli arasında sık sık geçiş yapma şeklidir. Bunun, Monroe’nun klasik bir film yıldızı statüsünü vurgulamak için mi yoksa filmin bir özelliği olarak, stilistik bir seçim olduğu için mi böyle yapıldığı şu anda belli değil. Eğer öyleyse, Kenneth Branagh’ın yarı otobiyografik Belfast’ına benzer bir yol izleyebilir, özellikle ‘duygusal’ veya ‘gerçek’ anlarda renklenir ve Marilyn Monroe ile onun gerçek kimliği Norma Jean Mortensen arasındaki farkı vurgular.

Blonde, Monroe’nun hayatına kurgusal bir bakış olsa da, fragman bir şeyi çok netleştiriyor. Yapımcılar her şeyden önce Monroe ile ilgileniyorlar ve aslında Monroe’nun konuşmadığı bir diyalog satırı yok denecek kadar az. Hikayenin her şeyden önce, cephenin arkasındaki kadının ruhuyla ilgili olacağı açık şekilde görünüyor.

Editör: Ayşe Tunç – 30.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Emrecan Doğan tarafından yazıldı

YorumcuMakale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    İşletmenizi Nasıl Adlandırabilirsiniz? Kaçınmanız Gereken İlk 3 İşletme Adı Türü

    Neden Psikoloji Bölümünü Seçmemelisin?