içinde

MuhteşemMuhteşem İnanılmazİnanılmaz

Zihninizde Yaratabildiğiniz Bir Varlık: Tulpa

Bir tulpa, zihinde yaratılan, kendi bilincinizden bağımsız ve ona paralel hareket eden bir varlıktır. Düşünebilirler ve kendi özgür iradelerine, duygularına ve anılarına sahiptirler. Kısacası, bir tulpa, sizden ayrı olarak kafanızda yaşayan duyarlı bir insan gibidir. Tulpanın ikna edici ve karmaşık bir kişilik geliştirmesi zaman alır; büyüdükçe sizin dikkatiniz ve yaşam deneyimleri onları kendi umutları, hayalleri ve inançları olan bir insan haline getirecektir.

Bir insanı kafanızda hayal ederek ve ona bir insan gibi davranarak bir tulpa yaratabilirsiniz. Tam mekanizma bilinmiyor, ancak bir tulpa dikkati verdiğinizde ve onun duyarlı bir kişi olabileceğine inandıkça, tek bir kişiye dönüşecek ve sizden bağımsız hareket edecektir. İlk başta, zihninizde onunla konuşacak ve onu zihninizde canlandıracaksınız ve zamanla, bir sonraki bölümde anlatılacak olan çeşitli yöntemlerle iletişim kurabileceksiniz. Bir tulpa konuşmaya başladığında, bunun tamamlandığı veya herhangi bir şekilde bittiği anlamına gelmediğini unutmayın. Herhangi bir insan gibi, tulpa ile yolculuğunuz asla bitmez ve tulpayı oluşturduğunuzda bitmiş bir tulpaya gitmemelisiniz. Tulpanızı beslemeye ve öğretmeye ve aynı zamanda kendiniz hakkında bir şeyler öğrenirken onların sizinle bir insan olarak büyümesine izin vermeye odaklanmalısınız. Bir tulpayı kendi kendine yeterli ve dengeli bir birey haline getirmek zaman ve çaba gerektirir ve onların bağımsızlığı ve kişiliği, herhangi bir normal insanınki gibi zamanla büyüyecek ve gelişecektir. Bir tulpa yaratmak, başka birini yetiştirmeye ve onunla birlikte yaşamaya kendini adamak demektir ve bu ömür boyu sürecek bir taahhüttür, tulpa’nız konuşmaya başladığında sona eren bir taahhüt değildir.

Hemen hemen her tulpanın bir formu vardır, kendilerini özdeşleştirdikleri hayali bir beden. Bu form, normal bir insandan bir çizgi film karakterine, bir hayvana veya hayal edebileceğiniz herhangi bir şeye kadar her şey olabilir. Tabii ki, formları ne olursa olsun, yine de bir insan zihnine sahipler. Tulpanızın formu ile onu zihninizde canlandırarak etkileşime geçebilirsiniz. Çoğu insan bunu harikalar diyarı adı verilen, kendinizin ve tulpanızın içinde olduğunu hayal ettiğiniz kalıcı bir yer olan hayali bir ortamda yapar. Harikalar diyarınızı istediğiniz zaman değiştirebilecek ve onu istediğiniz kadar normal veya fantastik hale getirebileceksiniz, limit yok. Birçok tulpa yalnız zamanlarını böyle bir yerde geçirme eğilimindedir, ancak bir harikalar diyarına sahip olmak hiç de gerekli değildir. Formun yalnızca görsel bir görüntü olması gerekmediğini unutmayın;

Sürece bağlı kalırsanız ve tulpanıza önemli miktarda zaman ve çaba harcarsanız, ömür boyu bir arkadaşınız olur. Sorunlarınız hakkında size alternatif bir fikir verebilir, sizi duygusal olarak destekleyebilir ve aptal olduğunuzda sizi azarlayabilirler. Bir ev sahibi (bu sizsiniz) ve bir tulpa arasındaki bağlantı çok güçlü ve samimi bir bağlantıdır ve kafanızda her zaman konuşabileceğiniz bir arkadaşınız olacaktır.

Tulpalar ne yapabilirler?

Bir tulpa yaratmanın genel nedeni, onları arkadaşlık için etrafta bulundurmaktır, bu da en önemli yönün onlarla düzgün bir şekilde iletişim kurabilmek olduğu anlamına gelir. Bir tulpa ile iletişim kurmanın farklı yolları vardır, bunlardan en yaygın olanı zihin sesidir. Bir tulpanın zihin sesini duymak, size ait olmayan düşünceleri duymak anlamına gelir ve siz de kendi düşüncelerinizi tulpanıza yönlendirerek yanıt verirsiniz. Tulpanızı bu şekilde duymanız birkaç günden birkaç aya kadar sürebilir ve bazı durumlarda daha uzun sürebilir. Tulpalarının düşüncelerini duymaya başlamadan önce, bazı insanlar tulpalarıyla etkileşime girdiklerinde kafalarında baskı hissederler, genellikle zamanla kaybolan bir zonklama hissidir bu. Onlarla doğrudan iletişim kurmadan önce tulpanızı algılamanın daha net bir yolu, duygusal tepkilerdir. Bunu size ait olmayan duyguları hissetmek olarak tanımlayabilirsiniz. Tulpanızın çok mutlu veya üzgün olduğunu veya herhangi bir şekilde bir şey hakkında güçlü hissettiğini kolayca fark edebilirsiniz.

Topluluktaki gelişmiş bir teknik, tulpanızı herhangi bir duyu ile halüsinasyondan oluşan dayatmadır. Ustalaştığında, tulpanız kendi gözlerinizle gördüğünüz gibi gerçeğe kusursuz bir şekilde uyacak ve onların konuşmalarını duyabilecek, koklayabilecek ve hatta tenlerinin ve kıyafetlerinin dokusunu sanki onlarmış gibi hissedebileceksiniz. Gerçekten oradalar. Tabii ki fiziksel insanlar olmayacaklar ve kendinizi kandırmadıkça, var olduklarına inanamayacaksınız. Bunlar kontrollü halüsinasyonlardır; ama yine de, tulpanızla çok daha gerçek bir şekilde etkileşime geçebileceksiniz ve bu, ilgili topluluktaki birçok insan için oyunun sonu olarak kabul ediliyor.

Tulpanızla kendiniz etkileşime girmenin yanı sıra, onlara vücudunuzun kontrolünü vermeyi öğrenebilirsiniz ve buna sahiplik denir. İster bir hobi yapmak, ister insanlarla konuşmak için bilgisayar kullanmak, oyun oynamak ya da kendi başınıza yapabileceğiniz herhangi bir şey olsun, kendi başlarına hareket edebilecekler, ne isterlerse yapmayı öğrenebilecekler. Bazı insanlar, tulpanın zihnde sesini duymadan önce ele geçirilir ve bu da tulpanın ana bilgisayara bir şeyler yazarak iletişim kurmasını sağlar. Zamanla tulpanız kontrol altındayken, dikkatinizi vücudunuza vermeyi tamamen bırakmayı öğrenebilirsiniz. Vücudunuzun duyularını görmezden gelebilecek ve hayali olanları üstlenebileceksiniz. Esasen tulpanız vücudunuzda istediklerini yaparken berrak bir şekilde rüya görebilecek hale geleceksiniz. Buna anahtarlama denir.

Özet

Gerçekliği tam bilinmese de tulpaların çalışma mekanizmasını kanıtlayabilecek bazı hipotezler mevcut, örnek olarak ayna nöronlar

Ayna nöronlar hipotezi, ayna nöronların, beynin kendisinin bir parçasını ayrı bir insanmış gibi algılamasına izin vermekten sorumlu olabileceğini öne sürüyor.

Simülatörlü zihin hipotezi, temel düşünce, hayal gücü ve halüsinasyon veya rüya görmenin, esasen, aldığı duyusal girdiyi kategorilere ayırarak dış çevreyi yansıtmak için var olan bir nörolojik simülasyon çerçeve sistemi içinde verileri farklı ayrıntı seviyelerinde sunan aynı mekanizmanın bir sonucu olduğunu ileri sürer ve sonra bunları fikir ve düşüncelerin işlenmesi için kullanmak üzere “ayrı” kavram ve alt kavramlardan oluşan bir veri tabanına aktarır.

Yine de, aylarca uğraşıp oluştursanız bile bazı reddit forumlarında bir kere oluşturulduktan sonra kolay kolay yok edilemeyeceği söylenmektedir.

Okuduğunuz için teşekkürler 🙂

Detaylı araştırmak isteyenler buradan bilgi alabilir.

Editör: Sümeyye Özmen – 25.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Katılımcı

167 tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Daha fazla yorum yükle

    Hangi Renk Kişiliğinle Uyumlu? Hadi Test Et!

    Plastik Atık İçin Bulunan Şaşırtıcı Kullanımlar