içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

İtalya’da Öğrencilik Serüvenim: Floransa Turu, Üçüncü Bölüm

Floransa’da 2. günüme uyandım, yine rutinim olan kahvemi yapıp okula gitmeden önce sokağı izledim. Birbirine apartmanların pencerelerinden ”günaydın” diye seslenen komşuları dinledim. İtalyanca konuşmaları dinlemek beni iyi hissettiriyordu.

Bu arada, birinci bölümde bahsettiğim havaalanı yetkilisinin de bana kızmadığını anladım. İtalyanlar hep yüksek sesle konuşuyorlar. Eğer alışkın değilseniz, ilk başta size sinirli gibi gelebilirler. Jest ve mimiklerini, el kol hareketlerini de fazlasıyla kullanıyorlar…

Neyse, okul sonrası yine elime haritamı alıp Floransa’yı keşfe çıktım. Floransa’ya gittiğinizde ilk görmeniz gereken yer kesinlikle Duomo ve Ponte de Vecchio. Bunu böyle söylüyorum ama aslında sıralayamıyorum. Çünkü şehrin her yeri sanat, her yeri tarih. Duomo’sundan Ponte Vecchio’suna, Santa Spirito’sundan Piazza Michalengelo’suna, her yer buram buram sanat kokuyor. Rönesans’ın doğduğu, Leonardo da Vinci’nin memleketi olan bu şehirden aksi beklenemezdi zaten.

İşte bahsettiğim Duomo. Yani Cattedrale di Santa Maria del Fiore:

Burası da Ponte Vecchio: ( yaşlı/eski köprü demek ) Köprüden geçerken kuyumcular olan bir sokak var. Köprü başında oturup gölü seyredebiliyorsunuz. O sırada kaliteli sokak müziği de dinliyorsunuz.

İşte burası da Piazzale Michelangelo.. Yani Michelangelo Meydanı. Bu meydana çıktığınızda bütün Floransa ayaklarınızın altında! Anlatılmaz bir manzarası var.

İşte Santa Spirito. Buraya geceleri arkadaşlarınızla gelip güzel vakit geçirebilirsiniz.

Ve Galleria di Uffizi. Gezmek için mükemmel bir yer.

Burada bahsettiklerim dışında o kadar çok yer var ki gezip görebileceğiniz, bütün şehir adeta bir sanat. Nereye adım atsanız tarih kokuyor, kültür kokuyor. Sanatın başkenti desek abartı olmaz.

Floransa yürüyerek her yeri gezilebilecek, küçük bir şehir. Hem gündüz hem geceleri fazlasıyla da güvenli bir şehir. İtalya’ya gitmeden önce bahsedildiği gibi bir hırsızlıkla karşılaşmadım. Gece yarısı tek başınıza bir kadın olarak bile rahatlıkla markete gidebilirsiniz. Fazlasıyla güvenli, modern ve genellikle öğrencilerden oluşan bir şehir.

Floransa’nın kendi yerel halkına Fiorentini diyorlar. Bu insanlar da İtalya’nın Toskana bölgesindeki en çağdaş insanlar. Her ne kadar dinlerine bağlı olsalar da, fazlasıyla hoşgörülüler. Bu arada Toskana, en düzgün İtalyanca’nın konuşulduğu bölgedir. Yani İtalyanca öğrenmek için İtalya’ya gidenler mutlaka Toskana’da bir şehirdeki okulu tercih etmelidir. Bizim İstanbul Türkçesi gibi düşünün.

Ve işte böyle bir şehirde adeta büyülenmiş bir şekilde geziyordum. Artık geri dönmeyi de pek istemiyordum. Bu şehir bana huzur vermeye başlamıştı. Yeni tanıdığım farklı kültürdeki insanlar, şehrin kendisi, okulum, İtalyan dili, her şey kusursuzdu.

Evet, aşık olmuştum. Ama yakışıklı İtalyan erkeklerine değil, Floransa’ya.😉

İlk gün yediğim risotto dışındaki her şey. Sanırım ilk gün için yanlış yeri seçmişim.😐

Sonrasında tattığım lezzetler gerçekten efsaneydi. Dördüncü bölümde, Floransa’ya gittiğinizde benimle aynı hataya düşmemeniz için Floransa’da yemek yenilecek en güzel yerleri paylaşacağım.

Editör: Fatih Düz – 19.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dizi Platformlarında Yeni Başlayacak Olan Diziler

    Jaguar ve Leopar Arasındaki Farklar