içinde

Jeff Bezos’un Amazon’u meme ve cilt kanseri için aşı geliştiriyor

Business Insider tarafından Pazartesi günü yayınlanan bir rapora göre Amazon, Seattle merkezli Fred Hutchinson Kanser Merkezi ile ortaklaşa sessizce kanser aşıları geliştiriyor. Aşılar, melanom olarak da bilinen meme ve cilt kanseriyle mücadele edecek.

Belirli kanser türleri için kişiselleştirilmiş bir tedavi

Clinicaltrials.gov’da yayınlanan bir özete göre , çalışmanın başlangıç tarihi 9 Haziran 2022 ve tahmini tamamlanma tarihi 1 Kasım 2023’tür. Faz 1 aşamalı deneme şu anda bir test için 18 yaş üstü toplam 20 hasta arıyor. Ayrıca çalışma bir Amazon temsilcisi tarafından doğrulandı.

“Amazon, belirli kanser türleri için kişiselleştirilmiş bir tedavinin geliştirilmesini araştırmak için Fred Hutch ile ortaklığa bilimsel ve makine öğrenimi uzmanlığına katkıda bulunuyor. Henüz çok erken, ancak Fred Hutch kısa süre önce ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden bir araştırmaya devam etmek için izin aldı. Amazon’un sözcüsü Business Insider’a bir e-postada “Faz I klinik deneme ve başarılı olup olmayacağı belli değil” ve “Bu uzun, çok yıllı bir süreç olacak ve ilerlemesi durumunda, benzer çabalarla ilgilenebilecek sağlık ve yaşam bilimleri alanındaki diğer kuruluşlarla çalışmaya açık olacağız.” dedi.

Sağlık sektörüne giriş

Amazon daha önce sağlık sektörüne giriş yaptı. 2021 yılının Haziran ayında firma, Seattle merkezli çalışanlara doktorlarla sanal görüntülü sohbetler, ilaçların kapınıza veya tercih ettiğiniz eczaneye teslim edilmesi ve haberci aracılığıyla bakım sohbeti gibi evden tıbbi yardım sunan Amazon Care’i piyasaya sürdü.

Bu en son aşı tedavisinin, Amazon’un Grand Challenge adlı gizli uydu laboratuvarından çıktığı söyleniyor. Amazon’un kanser ekibi, iddiaya göre o kadar ilerledi ki, konuyu bilen kişiler, anonimlik koşulu altında Business Insider’a verdiği demeçte, cihazların başkan yardımcısı Robert Williams’ın gözetimi altında çalışmak için Grand Challenge biriminden “mezun olabildi”.

Bu Amazon için ne anlama geliyor? Bu, zaten her şeyi kapsayan şirketin kemerinin altına yeni bir hizmet ekleyebileceği anlamına geliyor: Kanser tedavisi. Bunu yapmakta başarılı olursa, elde edeceği finansal faydalar önemli olacaktır.

Şimdi soru, oradaki en şiddetli ve ölümcül hastalıklardan biriyle mücadele eden çok uluslu bir teknoloji şirketi isteyip istemediğimiz oldu. Kanser tedavileri en iyi doktorlara ve diğer sağlık uzmanlarına bırakılmıyor mu? Bu aşıların ve bu girişimin nasıl bir performans göstereceğini zaman gösterecek.

Editör: Fatih Düz – 13.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Berk Özveri tarafından yazıldı

Liste UstasıMakale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    DJ Tim Westwood, 14 Yaşındaki Bir Çocukla Cinsel İlişkiye Girmekle Suçlandı

    Seslerin ve sayıların rengi ne? Cisimlerin tadı nasıl?