içinde

DJ Tim Westwood, 14 Yaşındaki Bir Çocukla Cinsel İlişkiye Girmekle Suçlandı

DJ Tim Westwood, 14 yaşından itibaren birkaç kez kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini söyleyen bir kadının iddialarıyla karşı karşıya.

Bay Westwood’un o sırada 30’lu yaşlarında olduğunu ve onu bir “yırtıcı” olarak tanımladığını söylüyor.

Kadın, BBC News ve Guardian tarafından 1990’dan 2020’ye kadar uzanan görevi kötüye kullanma ve kötüye kullanma iddialarıyla yapılan bir soruşturmanın ardından öne çıkan birkaç kişiden biri.

Bay Westwood, yorum talebine yanıt vermedi.

İngiltere’de 14 yaşında bir çocukla cinsel birlikteliğe girmek yasa dışı.

Nisan ayında, bir dizi kadın eski Radio 1 DJ’i 1992 ile 2017 yılları arasındaki olaylarda yırtıcı ve istenmeyen cinsel davranış ve dokunmakla suçladı. Ayrıca onu müzik endüstrisindeki konumunu kötüye kullanmakla suçladılar.

BBC News ve Guardian, ilk ifşaatların ardından öne çıkan 10 kadının hikayelerini araştırdı Kadınlardan bazıları, Bay Westwood’la 18 yaşından küçükken karşılaştıklarını söyledi.

Biri, Bay Westwood ile ilk seks yaptığında sadece 14 yaşında olduğunu söylüyor. Bir diğeri, o sırada 40’lı yaşlarında olan DJ, onunla “kontrol edici” bir ilişkiye başladığında 16 yaşında olduğunu söylüyor. Her iki kadın da ilişkilerinin ruh sağlıklarını etkilediğini söylüyor.

Diğer iki kadın, Bay Westwood tarafından cinsel saldırıya uğradıklarında ergenliklerinin ortasında olduklarını söylüyor.

Bu ve diğer kadınların tanıklıkları, şu anda BBC iPlayer’da mevcut olan ve BBC Three’de saat 22:00’de yayınlanan yeni bir BBC News Belgeseli olan Hip Hop’s Open Secret: Tim Westwood’ da yer alıyor. 64 yıllık yeni endişeler uyandırıyor.

Bir öğrenci kulübü gecesinde DJ ile tanıştığında 20 yaşında olan bir kadın, kendisine otel odasında direnirken penisini ağzına sokarak cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

Daha önce BBC News ve Guardian’ın orijinal soruşturmasında yer alan yedi kadının iddialarını şiddetle reddetmişti.O sırada BBC belgeseline verdiği yanıtta, DJ’in bir sözcüsü iddiaları bütünüyle reddettiğini söyledi. Dediler ki:

“Müvekkilimiz, açıklanan nitelikteki uygunsuz davranış iddialarıyla ilgili olarak resmi veya gayri resmi olarak kendisine karşı herhangi bir şikayette bulunulmadığını teyit eder.”

Bu ifşalardan sonra, İngiliz hip-hop DJ’i, o sırada ana şirket Global’den yapılan açıklamaya göre, Capital Xtra’daki haftalık Cumartesi gecesi radyo programından “bir sonraki duyuruya kadar” istifa etti.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Uzman

Astropower tarafından yazıldı

TestçiMakale YazarıListe UstasıYorumcuVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Tuhaf Şeyler Oluyor! Amerika’daki Rehber Taşlar Havaya Uçuruldu! Georgia Guidestones

    Jeff Bezos’un Amazon’u meme ve cilt kanseri için aşı geliştiriyor