içinde

HavalıHavalı

En Kullanışlı Dijital Not Uygulamaları

Gelişen ve dijitalleşen dünya ile artık kalın defterler, pdf çıktılar yerini dijital notlara bırakıyor. Yeni nesil dijital notlar sayesinde  kağıt kullanımı ile doğaya verdiğimiz zararı aza indiriyoruz. Dijital not uygulamaları artık herkesin işine yarayacak bir elzemlikte. Öğrencilerin not tutmak için kullandığı, gününü düzene sokmak isteyen insanların ajanda olarak kullandığı, toplantıda notların tutulduğu ve hatta tasarımlar yapılıp sketc book yerine geçen bir alan oldu. Peki ya tabletimizde ya da telefonumuzda kullanabileceğimiz bu uygulamalar neler?

1-) GOOD NOTES

Bu uygulama İOS mağazalarında yer almakta. Çizimden, çeşitli yazı stillerine erişebileceğiniz bu uygulama, dijital not kullanıcıları için ilk sırada.

2-) GOOGLE KEEP

Google Keep, hem ndroid hem ios işletim sistemi için kullanılmakta. Uygulamada her not için ayrı alarm, anımsatıcı oluşturma ve google bağlantısı sayesinde arama motorundan da notlar kaydedilebilmekte.

3-) EVERNOTE

Bu uygulama en çok tercih edilenler arasına giriyor çünkü en güzel özelliği cihazınızın kamerasından fotoğraflar üzerinde not ekleme yapabiliyorsunuz, ses kaydıyla not alma gibi bir çok aktivite yapabiliyorsunuz. Uygulamanın hem ücretli, hem ücretsiz versiyonu mevcut ancak ücretsiz ile de çok şeyi halledebilirsiniz.

4-) MICROSOFT ONENOTE

Diğer uygulamalara göre daha “serbest” ve kolay yapıda olan bu uygulamanın da bir çok kullanıcısı var sayfalarda istediğiniz gibi düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Ayrıca Microsoft’a bağlı olduğu için Word, PowerPoint ile senkronizedir.

5-) NOTABILITY

Notability, ipadlerde kullanılan çok yönlü bir uygulama bir çok şeyi halledebileceğiniz, gifler üzerinden bile çalışmalar yapabileceğiniz bir uygulama eğer bir iPad’e sahipseniz mutlaka denemelisiniz.

6-) ZOHO NOTEBOOK

Kullanıcıların genellikle şema, tablo, çizelge yapmak için kullandığı çok yönlü bir uygulama eğer işinizin bir parçası şemalandırmaysa rahatlıkla işinizi görecektir.

7-) SIMPLE NOTE

Basit, sizi yormayacak, sadece düz notlar alabileceğiniz bir uygulama arıyorsanız tam size göre olan bir uygulamadır simple note. Kafa karıştırmaz, her zaman yanınızda olan bir notluktur.

Dijital not uygulamaları araştırdıkça çoğalacak niteliktedir. Bunlar en sık kullanılanlardan bir kaçı. Artık dijitalleşen dünyaya ayak uydurmalı, her şeyi unutuyorum diyorsak mutlaka kullanmalıyız. Üstelik herkesin tableti de olmak zorunda değil her gün kullanılan telefonlarla da dijital not tutabiliriz.

Editör: Fatih Düz – 12.07.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Beste aydın tarafından yazıldı

Makale YazarıYorumcuÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Okuduktan Sonra Reenkarnasyonu Sorgulamamanın İmkansız Olacağı Esrarengiz Olay: Pollock İkizleri

    Dünyanın En İyi Mutfağına Sahip İlk 8 Ülke