Grubun ismi eski Türkçede ”giz” anlamına gelmektedir. Unutturulan kendi kelimelerimizle müzik yapan bir folk-metal grubudur. 2009 yılından bu yana etkin olarak metal severlerle buluşmaktadır. Bizim kültürümüze özgü metal grupların ilklerindendir. Hep özlemle aradığımız, bizi bize hatırlatan bir metal grubunu nicedir hayal ederdik. Dinledikçe Orta Asya’daki günlerimiz zihninizde canlanacak. Sanki at üstünde Metehan ile Börteçine’yi göreceğiz uzaklarda. Öyle geçmişe götürüyor ki dinleyenlerini, kendinizi kımız yudumlarken bulmanız an meselesi haline geliyor.
Efsaneleşmiş Aşina mı dersiniz, yabguları andığı müzikleri mi dersiniz, kavimler göçü öncesine sizi götürecek parçaları var. Geçmişimizi hatırlatanları gördükçe içimizdeki tohum kıpırdanıyor ve umudumuz artıyor geleceğe.
Bilge Kağan’ın sözlerinden oluşan şarkılarında bizi ziyadesiyle duygulandırıp gururlandıran o sözleri aklımın derinlerinde yankılanıyor. Öd tengri yasar… Talkan ile Curcan klibinde gözlerinizin dolacağına eminim. Tarihten beslendiklerini söyleyen bu grup her ne amaçla bir araya geldiyse iyi ki bu oluşumda bulunmuşlar. Şimdi sizi onlarla baş başa bırakmak istiyorum. Bakalım siz neler hissedeceksiniz ? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın ki duygularımızın karşılıklı olup olmadığını görelim.
Mutlu kalın 👇
https://www.youtube.com/watch?v=DDUU1Yf4tNY
Editör: Fatih Düz – 30.06.2022
Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!
Güzel bir içerik olmuş👍ellerinize sağlık:)
Harika bilgi. Yeni öğrendim varlığını grubun.
Türk mitolojisi hakkında bilginiz varsa özellikle ”Aşina” şarkısı çok hoşunuza gidecek. Böyle hem bilgi veren hem eğlendiren grupları seviyorum.
İyi bir yazı
İnsanın geçmişini kültürünü ve geçmişini hatırlatan her müzik türüne çok değer veriyorum.
Bu grubun varlığını daha bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Geç de olsa keşfetmiş olurum.
Varlığını henüz yeni keşfettim, bundan sonra da unutmam.