içinde

HavalıHavalı MuhteşemMuhteşem

Bill Gates’in gençlere tavsiye ettiği bazı kitaplar

Microsoft kurucularından olan ünlü iş adamı, yatırımcı ve girişimci Bill Gates her yönüyle örnek olan, zenginliğine ilmine bilgisine ve kariyerine imrenilen, sürekli araştırılan bir bilim adamı olmuştur. Bill Gates, ara ara izlediği filmleri ve okuduğu kitapları paylaşmaktadır.

Özellikle gençlere okuması için tavsiye ettiği kitaplardan bazıları ise şöyle;

Klara and Sun

Gelişen teknoloji ile birlikte yapay zeka aniden hayatımıza girdi. Bu kitapta Yapay Zeka’nın hayatımıza olan etkileri hakkında bilgiler bulunan bir kitap. Yapay Zekanın sevgi dostluk paylaşım gibi duygulara olan etkilerini Klara’nın gözünden yansıtmış. Arkadaşları ve çevresiyle olan ilişkileri anlatan güzel bir kitap.

The Code Breaker

Bilimsel teknolojik gelişmeler, bilimsel buluşlar DNA’nın yapısı, Koronavirüs ile ilgili detaylar saptamalar ve doğanın bize sunduğu mucizeler ile ilgili bilgiler bulunan olağanüstü bir kitap. Ayrıca olaylara farklı bir gözle bakmanızı sağlayacak, şaşırtıcı bilimsel bir kitap.

Hamnet

Hamnet, tarihsel gerçeklerden beslenerek yazdığı bu olağanüstü romanda, bir anne ve babanın en büyük korkusunu resmen odak noktası haline getirip, bizlere etkileyici bir şekilde hissettiriyor. Yıllardır nasıl biri olduğunu anlamak için her yönüyle incelenen, büyük usta Shakespeare’in en büyük acısına,  bambaşka bir gözle, bakan annesine olan kırgınlıklarından dolayı, biyografilerde sadece bir isimden ibaret olan bir annenin pişmanlıklarıyla, acılarıyla, korkularıyla yaklaşıyor olaylara. Birkaç yüzyıllık olan eski bir hikâyeyi, etkileyici anlatımı ile okurların yüreğine dokunarak, onlara hediye ediyor.

Project Hail Mary

Tehlike altındaki iki adamı, işinin ehli bir adamı yine işinin ehli bir uzaylının başından geçen olayları kurgulayarak anlatan, çözümlenmesi gereken bir sürü bilimsel sorunu ve meçhule giden insanlık nereye gidiyor…? dedirten ve kendince bu sorulara cevap bulan bu kitap eski tarzdaki  bilimkurguyu sevenler için muhteşem bir kitap olabilir. Bilim kurguyu ve heyecanlı olayları seviyorum diyorsanız; Andy Weir sizin için tam biçilmiş kaftan olabilir.”

Editör: Fatih Düz – 16.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Pygmalion Etkisi nedir?

    Elektron Sigara Risksiz Bir Seçenek Mi?