içinde

HavalıHavalı ÜzgünÜzgün KomikKomik KızgınKızgın

Ukrayna Türk Şirketine 16 Milyon Euro Kaptırdı

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Türkiye’den bir şirket ile 30 bin adet çelik yelek almak için anlaşma imzaladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı 14 Mart’ta 30 bin adet çelik yelek alımı yapmak için anlaşma imzaladı. Ardından 28 Mart’ta da verdiği çelik yelek siparişi için Türk iş insanının savunma sanayi şirketinin banka hesabına 16 milyon Euro gönderdi. Anlaşmaya göre Türk şirketin ödemeyi aldıktan 5 gün içinde çelik yelekleri Ukrayna’ya teslim etmesi gerekiyordu. Ancak Ukrayna’ya 30 bin çelik yelek gönderilmedi.

PARA GÖNDERİLDİ ANCAK ÇELİK YELEKLER GELMEDİ

OdaTV’den Can Özçelik’in özel haberine göre; Ukrayna Savunma Bakanlığı bir çok kez Türk firmasıyla yazışmalar yaparak sözleşmenin yükümlülüklerinin yapılmasını istedi. Bu yazışmalar 12 Nisan tarihine kadar devam etti.

Yazışmalardan olumlu bir sonuç alamayan Ukrayna devleti sözleşmeyi tek taraflı olarak fesih etme hakkını kullandı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, 16 Nisan tarihinde fesih ihbarı yaparak ödediği 16 milyon Euro’yu faiziyle birlikte geri istedi.

Çabalarından bir sonuç alamayan Ukrayna Savunma Bakanlığı olayı mahkemeye taşıdı. Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın Türkiye’deki avukatı Candaş Gürol, İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açtı.

UKRAYNA TAHKİM MAHKEMESİ KARAR VERDİ

Avukat Candaş Gürol, dava dilekçesinde, Türk şirketin parasını almasına rağmen sözleşmeye konu 30 bin adet çelik yelekleri teslim etmediğini söyledi. Dilekçesine yapılan yazışmaları da ekleyen Avukat Candaş Gürol, “Ukrayna Savunma Bakanlığı yoğun şekilde çabalamasına rağmen hiçbir dönüş alamayınca, sözleşmeye istinaden Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası Ticari Tahkim Mahkemesi’ne başvurmuştur. Söz konusu yargılama sonucunda davalıdan sözleşme bedeli olan 16 milyon Euro’yu faiziyle almasına hükmedilmiştir.” dedi. Avukat Candaş Gürol dilekçesinde, şirket sahibinin 5 şirketine “ihtiyati haciz” konulmasını istedi.

Editör: Fatih Düz – 26.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Semih Boyatlı tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    McDonalds, Paylaştıktan Kısa Bir Süre Sonra Sildiği ‘Dayısavar’ Videosu Viral Oldu

    Güç, insana her şeyi yaptırır mı?