içinde

Dark’ın yaratıcılarından yine harika bir korku dizisi: 1899

Dark dizisini herhalde birçoğumuz izlemişizdir. Dark, zaman kavramını sorgulatan, kafa karıştıran ve şaşırtıcı senaryosu ile oldukça ilgi çekmeyi başarmıştı. Kendisine gerçekten büyük bir izleyici ve hayran kitlesi edindi.

Dark’ın muhteşem yaratıcılarından yine zihinleri sarsacak bir dizi daha geliyor!

Dizinin adı: 1899

Netflix, bu türdeki dizisi 1899 için yeni ve heyecan verici bir teaser yayınlandı. Gösteri, Dark’ın arkasındaki beyinler Baran Bo Odar ve Jantje Friese tarafından yaratıldı. Dizide Aneurin Barnard, Emily Beecham, Anton Level Clara Rosager rol alıyor. Bir de Dark’tan 1899’a gelen, eski dizinin başrollerinden biri olan Andreas Pietschmann kadroda bulunuyor.

1899’da bir göçmen vapuru, eski kıtayı terk etmek için batıya doğru yola çıkar. Avrupa kökenli karma bir topluluk oluşturan yolcular, yeni yüzyıla ve yurtdışındaki geleceklerine dair umutları ve hayalleri ile doludur. Ancak, açık denizde yüzen başka bir göçmen gemisi keşfettiklerinde yolculukları beklenmedik bir hal alır. Gemide karşılaşacakları şey, denizin ortasında başka bir göçmen gemisi, vaat edilmiş topraklara geçişlerini korkunç bir kabusa çevirecektir.

Deadline ile yapılan bir röportajda, 1899’un yaratıcıları diziyle ilgili birkaç ayrıntı daha verdi. Görünüşe göre dizi, Disney’in The Mandalorian için kullandığına benzer bir teknolojiyle çekildi. Bu teknoloji “Volume” olarak biliniyor ve sahne, çevreyi gerçek zamanlı olarak gösteren bir LED zemin ile çevrili 4,500 fit kare çekim alanı içeriyor. Bu, yeşil ekran kullanımını ortadan kaldırarak post prodüksiyonda gereken süreyi önemli ölçüde azaltıyor.

Dark’ı izleyenler için, dizinin tamamının yine Almanca dilinde çekildiğini söyleyebiliriz. Netflix, elbette orijinali üzerinde İngilizce ve Türkçe dublaj seçeneklerini sunuyor. Ancak, Odar ve Friese, 1899’da her oyuncunun kendi ana dilini konuştuğu, tamamen çok dilli çekimlerle bu sefer bir adım daha ileri gidiyor. Bu da izleyici için eşsiz bir deneyim imkanı,  sunuyor. Böylece daha fazla izleyiciye hitap etmiş olacak.

Dizinin yeni fragmanı:

 

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bu Hafta Vizyona Giren Filmler – 03 Haziran 2022

    ”AVRIL ASLINDA YILLAR ÖNCE ÖLDÜ!” İddialarına Yakın Markaj