içinde

HavalıHavalı

Mozart’ın Evi – Mozarthaus Vienna

Mozart tüm dünyada tartışmasız klasik müziğin en meşhur ve en bilinen isimlerden biridir. Bazen ruhumuzu dinlendirmek, bazen motivasyonumuz artsın, enerjimiz yükselsin diye bazen de zihnimiz açılsın da daha verimli çalışalım diye Mozart”ın o eşsiz eserlerini dinleriz. 40. ve 41.Senfoni, Figaro’nun Düğünü, Sihirli flüt operası…ve daha sayısız nice eserler…

Mozart Avusturya Salzburg’da dünyaya gelmiştir. Üstün yeteneklerini zamanla ortaya çıkarıp, meşhur olmuş ve konserler vermeye başlamıştır. Mozart her yeri dolaşıp, her şehirde konserler verirken, kendini çok daha fazla geliştirebilmek için Viyana’da yaşamaya karar vermiş, ailesi ile birlikte Viyana’da yaşamaya başlamıştır. Bu dönem Türk hayranlığından dolayı Türk marşını yani Ronda Alla Turca’yı yazmaya başlamış.

Mozart Müze Evi ise Mozart ve ailesinin 1784-1787 yılları arasında yaşadıkları evdir. Mozart’ın evi tam Viyana’nın orta yerinde Stephan’s Cathedral’in yanıbaşında bulunmaktadır. Bu evde Mozart yaratıcılığını ve sanatını icra etmeye devam etmiş ve Mozart”ın eserlerinden olan The Marriage of Figaro ve Don Giovanni eserlerini kağıda dökmüş.

Mozart’ın bu evi tek oda değil 4 büyük oda 2 küçük oda ve bir mutfağa sahip 3 katlı bir apartman. Odalarda fotoğraflar sergileniyor. Multimedya ögeleri ile Mozart”ın Viyana yıllarında yaşadığı yerler ve tarihsel sergilerden oluşan bir koleksiyon gösteriliyor. Mozart’ın ilgi alanlarına giren bilim, edebiyat, kumar gibi öğeler anlatılıyor. Oldukça mütevazi olan bu evde birkaç mobilya var.

Mozart evi giriş ücreti ne kadar?

Mozart’ın evine giriş ücreti ise 11€.

Mozart’ın evine ziyaret saatleri ise; 10.00 -19.00 arasında.

Viyana ile bütünleşen ve adeta Viyana’nın simgelerinden olan Mozart ve evi rehberli ve rehbersiz gezilebiliyor ve müze ziyaretleri Mozart konseri eşliğinde de yapılabiliyor. Evi gezerken video ve fotoğraf kaydı yapılmasına izin veriliyor. Bu ev oldukça ilgi görmeye ve her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmeye devam ediyor. Özellikle, çocuklu ailelerin ilgisi de çok fazla aileler tarafından da sık ziyaret ediliyor.

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Dün, Bugün, Yarın

    Türk Edebiyatı Aşk Şiirlerine Ne Kadar Hakimsin?