içinde ,

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Bir Neslin Umutsuzluğu Üzerinizde

Yıllar geçtikçe daha mutsuz birine dönüşüyorum. Ruhum yıllara yenik düşmüş, parçalara ayrılmış canlılığını yitirmiş…

Geriye dönüp baktığımda tüm fotoğraflarımda gülüyorum. Her birinin ardındaki hikayeleri hatırlıyor, bir kez de şimdi tebessüm ediyorum. Yıllar geçmiş…

Tüm o  zamanlarda insanlar rengarenkmiş. Ne oldu bize? ne zaman renklerimizi kaybedip simsiyah dumanlarla kaplandık? Şimdi tüm şarkılar sanki bir cenaze müziği gibi geliyor kulağıma. Ölen birkaç parçama adanmış birkaç söz öbeği…

İçimdeki neyi kaybettim? Yarım kalan neyim var?

Olmak istemediğimiz yerlerde köklenmek belki de ölümü bu kadar yaklaştırıyor ruhumuza. Kaçıp gitmek istemek ama gidecek hiçbir yerin olmaması …

Kimsenin seni tanımadığı o ormanın ortasında hıçkırarak ağlamak istemiyor musun sen de ? o uçurumun kenarından tüm sorunları çözerek dönmek istemiyor musun?  hadi itiraf et ! yalnız olmadığımı bilmek istiyorum.

Cebinde bir yol parasıyla geleceğine koşmaya çalışan o gençlikten olmadığını inkar edebilir misin? Geceleri ümitsizlikten uyuyamadığını, her şeyin daha da kötü gitmesinden korktuğun için anksiyete krizleri geçirmediğini söyleyebilir misin?

Başka coğrafyalarda gençliğini yaşayan yaşıtlarına bakıp ‘benim ne problemim var? “ diye düşünmediğin günler şanslı hissediyorsun değil mi?

90’ların gençlerinin hayal ettiği arabaların oyuncaklarını bile almaya yetmiyor değil mi , stajyer ücretin?

Tüm bunlara rağmen hiç utanmadan, kalkıp senden bir şeyler dilenen koskoca adamların altında eziliyorsun değil mi?

“Şimdi gençler ahlakımızı bozuyor “ sözlerine şaşırıyor, yürüdüğün yollarda Türkçe cümleler arıyorsun değil mi?

Okyanusun ortasında küçük bir teknede karaya ulaşmanın telaşı içinde yok oluyoruz. Bir ışık görsek ufacık bir ışık, var gücümüzle kulaç atacağız da bir asırdır kesik elektrikleriniz.

Bir neslin umutsuzluğu üzerinizde. Bir neslin ruhunun acısı, gözlerinin yaşı…

“Ahlaksız” diye nitelendirdiğiniz o nesil silecek sizin lekelerinizi.

Nasıl da ileriyi görmüş ATA’M  “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” (M.Kemal Atatürk)

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Magna Carta Libertatum ‘Büyük Özgürlükler Sözleşmesi’

    Dolar/TL = 16 Seviyesini Geçti.