içinde

Bran Şatosu: Kont Dracula

Korku filmleri…Çok seveni olan ve oldukça rağbet gören, sürekli çekilmeye devam eden film türlerindenir. Bize korku, heyecan yaşatan, adrenalin seviyemizi yükselten filmler….Şeytan, cinler, bilinmeyen gizemli varlıklar, seri katiller ve vampir filmleri…

Bunlardan vampir filmleri de oldukça beğenilen ve ilgi çekmeyi herzaman başaran, çok izlenen filmler arasında yer almıştır. Dracula, Karanlıklar Ülkesi Vampir Cehennemi, Alacakaranlık… Filmler kadar, çekildiği yerler, mekanlar da oldukça önemlidir. Filmle ve filmdeki kahramanlarla bütünleşirler ve filmle beraber meşhur olurlar. Bran Şatosu’da bunlardan biri…

Bran Şatosu, Romanya’nın Barşov kenti yakınlarında yer alıyor. İrlanda yazar Bram Stoker, bir vampir karakteri yaratmak isterken, Kazıklı Voyvodo’dan etkilenir. Voyvoda’nın birkaç kez konakladığı bu şatoyu da korku dolu hikayelerinin baş mekanı yapıyor. Stoker’ın 1897 yılında yayınlanan ve filmi de çekilen, o ünlü korku romanın ise Bran Şatosu’nun popülaritesinin artmasındaki rolü ise; bir hayli büyük.

Gotik bir mimariye sahip olan, bu görkemli şato 1212 yılında inşa edilmiştir ve hala sapasağlam ayakta durmaya devam etmektedir. Kale çok fazla el değiştirip, müze haline getirilmiş. Son olarak da asıl sahiplerine Prenses llenaa’nın oglu ve mirasçısı Dominic von Habsburg’a geri verilmiştir.

Şatonun içine girildiğinde ise; gıcırdayan kapılar, yer döşemeleri, rüzgarla uğuldayan kapılar, titreşen pencere pervazları, vitrindeki ortaçağ eşyaları, aniden ortaya çıkan, gizli merdiven geçitleri ile Hollywood film setinde gibi hissedilen bir ortam….

Bran Şatosu Romanya’nın turistik yerlerinden biri olarak yer almaktadır.. Başta Osmanlı akınlarından korunmak için yapılan Bran Kalesi turistler tarafından ziyaret edilebilmektir.

Vampir hikayelerini ve filmlerini sevenler için, Drakula’nın Şatosu’nu gezmek, oldukça cezbedici olacaktır. O korku dolu hikayeleri, filmleri hatırlayarak, anımsayarak, şatoda ve bahçesinde ddolaşmak o atmosferi yaşamak,  unutulmaz bir anı olarak kalacaktır.

Editör: Fatih Düz – 12.06.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Kar Küresi Koleksiyonu Yapan Kadın Guinnes Rekorlar Kitabına Girdi

    Güne Astrolojik Bakış | 23.05.2022