içinde

Refleksoloji Nedir?

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere sağlık açısından çok faydalı bir konudan bahsetmek istiyorum. Hepimiz için ayaklarımız çok önemli ve değerlidir. Vücudumuzun tüm yükünü ayaklarımız çeker. Çok yorgunsak ayaklarımızı sıcak suda bekletmek yorgunluğumuzu büyük ölçüde alır. Yani vücut yorgunluğu daha çok ayaklardan atılır. İşte,  bahsetmek istediğim refleksoloji ilmi de büyük ölçüde ayaklara yapılan masajla ilgili.

Refleksoloji…insan vücudundaki organların,el ve ayaklarda sonlanan sinir uçlarına  baskı uygulanarak, çeşitli rahatsızlıklara yönelik destek tedavi sağlanan tamamlayıcı tıp metodu. İlk olarak 5000 yıl önce Çin’de ortaya çıktığı düşünülen refleksoloji Dr.Willian Fitzgerald tarafından keşfedilmiştir.

Refleksoloji ne işe yarar?

En önemli faydası yorgunluk, stres ve ankesiyet gibi rahatsızlıkların giderilmesinde yardımcı olur. Ayrıca uykusuzluk sorunuzun giderilmesinde daha kaliteli rahat bir uyku uyumamızda yardımcı olur. Diyelim ki bir rahatsızlığınız var ve tedavi oluyorsunuz ve ilaç kullanıyorsunuz. Tedaviniz devam ederken, buna ek olarak refleksoloji masaji da yaptırısanız; tedavinizi destekler ve daha etkili sonuçlar almanızda yardımcı olur.

Refleksoloji nasıl yapılır?

Organlarımız, kemikler el ve ayaklarımız sistemler ve sinir uçları ile birbirine bağlıdır ve bu noktalara yapılan basınç ile elektrokimyasal mesaj ortaya çıkar ve nöronlar yardımıyla sinir uçlarımız uyarılır. Bu uyarılma ise, gevşememize ve rahatlamamıza yol açar. Bu işlem yapılırken; el ve ayakta bulunan noktaların haritası çıkarılmıştır. Bu haritada hangi noktaya yapılan masaj hangi rahatsızlığa iyi geliyor ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. Bu haritaya göre, ve rahatsızlığınıza göre masaj yapılır. Ayak, kulak, yüz ve el noktalarına uygulanabilir.

Refleksoloji masajı otellerde spa merkezlerinde, masaj salonlarında yapılmaya devam ediyor. Refleksoloji sizi daha zinde daha dingin yapar, yaşam kaliteniz yükseltir ve vücuttaki enerji akışını dengeler. Umarım faydalı olmuştur ve deneyimleme fırsatınız olur. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim…

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Fetö, Suriye, Kıbrıs

    Ortaçağ Avrupası’nın ‘Eski’ ile İlişkisi