içinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pakistan MİLGEM Daha Büyük İş Birliklerinin Habercisidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Savunma sanayii alanındaki birikimleri dostlarımızla paylaşma irademizin bir nişanesi olan Pakistan MİLGEM Projesi’ni daha büyük iş birliklerinin de habercisi olarak kabul ediyorum” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin Pakistan için inşa ettiği MİLGEM korvetlerinden üçüncüsünün suya indirilme törenine video mesaj gönderdi.

Erdoğan konuşmasında, “Dost ve kardeş Pakistan için inşa ettiğimiz dört MİLGEM korvetinden üçüncüsünün suya indirilme töreni vesilesiyle sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Türkiye ve Pakistan’ın kökleri derinlere inen tarihi bağlarının son dönemdeki en somut ürünlerinden biri olarak gördüğüm bu projenin ülkelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Savunma sanayi alanındaki birikimleri dostlarımızla paylaşma irademizin bir nişanesi olan Pakistan MİLGEM projesini daha büyük iş birliklerinin de habercisi olarak kabul ediyorum. Pakistan dünyanın önde gelen coğrafyaları arasında yer alan Güney Asya’nın en stratejik konuma sahip ülkesidir. Tarih boyunca bu coğrafya kadim kültürü ve zenginliğiyle dünyanın göz bebeği olmuştur. Pakistan ve Pakistan halkı milletimiz ve bizim nezdimizde ayrı bir yere sahiptir. Güvenliğini, istikrarını, refahını kendimizle eş tuttuğumuz Pakistan’ın askeri altyapısını güçlendirilmesi için her türlü katkıyı yapmayı, kardeşlik hukukumuzun bir gereği olarak görüyoruz” dedi.

Erdoğan, “Bu anlayışla Pakistan Deniz Kuvvetleri için dört adet MİLGEM sınıfı inşa etmek için başlattığımız projenin salgın dönemine rağmen belirlenen takvim çerçevesinde gecikme olmadan yürümesini sağladık. İkisi Pakistan’da ikisi ülkemizde inşa edilen gemilerin yapım aşamaları birer birer tamamlanıyor. Geçen yıl İstanbul’da Cumhurbaşkanı Sayın Alvi ile birlikte BABUR Gemisi’nin suya indirme törenine iştirak etmiştik. Bugün de BADR Gemisi’nin Karaçi’de yapılan suya indirme töreninin sevincini yaşıyoruz. Eylül ayında da İstanbul’da KHAIBAR Gemisi suya indirilecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Zehra Garipli – 03.10.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Taraftar

Ramazan Adsan tarafından yazıldı

AnketörÜyelik YılıMakale YazarıEditör YazarÖncü

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Ortaçağ Avrupası’nın ‘Eski’ ile İlişkisi

      Altın Fiyatlarında Durgunluk!