içinde

Mehmet Öz ABD'de Senatör Olmaya Hazırlanıyor

Son zamanlarda popüler olan ve çok konuşulan konulardan biri de,  kalp cerrahı olarak tanıdığımız bildiğimiz, alanında çok başarılı olan ve adından oldukça söz ettiren, yaptığı çalışmalar ile birçok ödüller alan, Prof.Dr Mehmet Öz’ün ABD’de senatör adayı olmaya hazırlanması.

ABD senatosuna Cunmhuriyetçi partiden senatör adayı olan ünlü Türk kalp cerrahı olan, Prof.Dr Mehmet Öz Pennsylvania’daki yarışı önde götürüyor. ABD Pennsylvania’da dün yapılan seçimde bölgelerden gelen bildirimlere göre; oyların yüzde 95’i sayılmış ve Mehmet Öz yarışı önde götürüyor.

Türk kökenli aday Mehmet Öz’ün rakibi olan Dave McCormick’ten yaklaşık 2000 oy farkla önde götürüyor.

Öz sandıktan birinci çıkması durumunda ise ABD’de 8 Kasım’da yapılacak olan, ara seçimde Pennsylvania’nın Cunmhuriyetçi senatör adayı olarak demokrat partiden aday olan John Fetterman ile yarışacak.

Eski ABD başkanı Donald Trump 7 Mayısta Öz’ün adaylığına destek için Pennsylvania’da düzenlenen mitinge katılmıştı.

Mehmet Öz ABD’de senatör seçilirse Türk vatandaşlığından ayrılacağını açıkladı.

Mehmet Öz ABD’de bir Türk ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Eğer seçilirse Senato’ya giren, ilk Müslüman olacak. Türk vatandaşlığından şimdiye kadar çıkmamasının nedeninin ise; Alzehmier hastası olan ve tedavi gören annesinin olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Mehmet Öz’ün servetinin de, bir hayli fazla olduğu yine konuşulan konular arasında ve şayet seçilirse;  bu onu senatonun en zengin üyelerinden biri yapacak.

Mehmet Öz bu konuda oldukça iddialı kazanacağından oldukça emin Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak…?

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

      Etkinlik Ekosistemi: Panoyabak

      İsveç ve Finlandiya Nato Üyesi Olabilecek Mi?