içinde

Dünyanın En İlginç 7 Köprüsü

Köprüler… Çok eski zamanlardan uygarlıklardan beri, insanlar için gerek ulaşım sağlamada bazen de savunma amaçlı olarak kullanılmışlar. Dünyada sıradışı bir şekilde yapılan, tarihi öneme sahip ve üzerinde yürümek büyük cesaret isteyen köprüler var. Şimdi sizlere Dünyanın en ilginç 7 köprüsünü kısaca tanıtmak istiyorum:

Magdeburg Su Köprüsü, Almanya;

918 m uzunluğunda olan bu köprü, dünyanın taşımacılık yapılan en büyük su köprüsüdür.

Ponte Vecchio, İtalya;

Bu köprü, Roma döneminde yapılmıştır. Ayrıca bu köprü Floransa kentinin sembolüdür. Muhteşem nehir manzaralı ve oldukça romantik bir mekandır.

Millau Viyadüğü, Fransa;

Bu Viyadük dünyanın en popüler ve en tanınmış Viyadüğü’dür. En uzun köprüdür ve oldukça ve çok yüksektir. Uzunluğu 343 m’dir.

Capilano Cliffwalk, Kanada;

Köprü asma köprü şeklindedir ve yürümek gerçekten cesaret ister. Çünkü yürüdüğünüzde sallandığınız hissedersiniz.

Khaju Köprüsü, İran;

Tarihi öneme de sahip bu köprü, olağanüstü mimari yapısı ve süslemeleri ile dikkat çekmektedir. Ayrıca, doğunun ve batının en güzel köprüsüdür.

Chapel Köprüsü, İsviçre;

Reuss nehrinin üzerinde bulunan bu köprü, ahşap ve kapalı bir köprüdür. Luzzen şehrini, savunma amacı ile yapılmıştır

Chengyang Köprüsü, Çin;

Çin’deki en büyük rüzgar ve yağmur köprüsüdür. Köprünün çatısı çinilerle kaplı minik kubbeler şeklindedir. Ayrıca koridorlar oymalar ve desenlerle kaplıdır. Eşsiz manzaraya da sahip olan bu köprü üzerinde birçok aktivite yapılmaktadır.

Bunlara ek olarak,  yine Çin’de yer alan ve oldukça ilgi çeken, Şiniuzhai Ulusal Parkında yer alan Cam Köprü’de oldukça heyecan verici ve ürpertici bir ünvana sahip.

Her köprünün kendine ait özellikleri farklı ve eşsiz… Bu köprüler seyahat etmekten hoşlanan, heyecan arayan, macera peşinde olan kişilerin oldukça ilgisini  çekiyor. Hatta her yıl binlerce yerli yabancı turistleri ağırlıyor.

Kim bilir…? Belki de bir gün, bu köprüleri ziyaret etme ve gezme fırsatı bulursunuz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Hassas İçerik Filtresi
    Bu gönderiyi görüntülemek için tıklayın

    Çıplaklığın Hayat Felsefesi Nudizm Nedir ve Nerelerde Yasal Olarak Yaşanmaktadır?

    Türk Sinemasında 12 Eylül