içinde

HavalıHavalı

Ülkemizde Açılan İlk Çikolata Müzesi

Çikolata… vazgeçemediğimiz, bizi mutlu eden, kokusu ile tadıyla keyif veren eşsiz tat…

Tarihi çok eskilere M.Ö 600 yılına kadar dayanır. Tabi zamanla sevildikçe talep arttıkça, çeşitleri de bir hayli arttı. Sütlü, bitter, fındıklı karamelli, fıstıklı, pirinç patlaklı, çilekli…hepimizin bir favorisi vardır mutlaka. En mutlu günlerimizde, aşıkken, aşk acısı çekiyorken, ya da çok moralimiz bozukken, depresyonda iken; bize hep eşlik etmiştir. Bu eşsiz tat, zamanla usta eller sayesinde sanat eserine dönüşmüş ve bu sanat eserleri, müzelerde sergilenmeye başlamıştır. Dünyanın birçok yerinde çikolata müzeleri vardır.

Ülkemizde açılan ilk çikolata müzesi ise; Pelit çikolata müzesidir. Pelit çikolata müzesi 5 ayrı bölümden oluşmaktadır. Çikolata şelalesi, çikolata evler, çikolatanın tarihini anlatan tablolar, çikolata heykelleri bulunmaktadır. Burada çikolatanın her haline rastlayabilirsiniz .inanılmaz estetik ve sanatsal eserler…Ayrıca sınırsız ikramları da olması oldukça cezbedici.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlayan bu müze özellikle çocukların ilgi odağı olmuştur. Nasıl ilgi göstermesinler ki; adeta ülkesi gibi gerçek olamayacak kadar güzel ve büyüleyici…

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatma Temel tarafından yazıldı

Makale YazarıEditör YazarListe UstasıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Türkiye Tarihi Miraslarını Ne Kadar Tanıyorsun Hadi Test Edelim!

    Olumsuz Bir Varsayım Üzerine Öngörüler