içinde

Oturduğunuz Yerden Sanal Turlar Aracılığı İle Gezebileceğiniz Müzeler

1. Londra Doğa Tarihi Müzesi

Londra Doğal Tarih Müzesi, Londra’da bulunan bu müze doğal tarihinin çeşitli kesimlerinden gelen örneklerden geniş bir yelpazede sergiler. Güney Kensington’da bulunan 3 büyük müzeden biridir.

2. Pera Müzesi

Pera Müzesi, İstanbul’un Tepebaşı semtinde bulunan özel bir müzedir. 2005 yılında Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından nitelikli ve geniş ölçekli kültür sanat hizmeti vermek amacıyla kurulmuştur.

3. Modern Sanat Müzesi

1929 yılında Manhattan merkezli kurulan Modern Sanat Müzesi (MoMA), Modern çağa atanmış ilk müzedir. MoMA’nın zengin ve çeşitli koleksiyonu, 1880’lerin yenilikçi Avrupa resim ve heykellerinden günümüzün film, tasarım ve performans sanatına kadar modern ve çağdaş sanatın panoramik bir görünümünü sunuyor.

4. Rahmi Koç Müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi, İstanbul’un Hasköy semtinde, Haliç kıyısında bir sanayi müzesidir. 1994 yılında iş insanı Rahmi Koç’un desteği ile açılmış müze, Türkiye’de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir.

5. İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi, İstanbul’un Göztepe semtinde bulunan ve şair Sunay Akın tarafından 23 Nisan 2005’te kurulan oyuncak müzesidir. Müze koleksiyonu, Sunay Akın’ın 20 yıl boyunca 40’tan fazla ülkede satın aldığı oyuncaklardan oluşturulmuş, dekoruysa sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan tarafından tasarlanmıştır.

6. Metropolitan Sanat Müzesi

Metropolitan Sanat Müzesi, halk dilinde “the Met”, dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden biridir. Manhattan, New York’taki Central Park’ın yanında yer alan müze, The Cloisters adı verilen Orta Çağ sanatını barındıran bölümü bünyesinde barındırır.

7. Vatikan Müzesi

Vatikan Müzeleri, Vatikan’da bulunan dünyanın en büyük müzelerinden birisidir. Bu müze Roma Katolik Kilisesi tarafından Rönesans’ta inşa edilmiş olup, dünyanın önemli heykellerine ev sahipliği yapan önemli bir binadır.

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Yazar

Ali Yılmaz tarafından yazıldı

Makale YazarıAnketörListe UstasıÖncüVideo YapımcısıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Olumsuz Bir Varsayım Üzerine Öngörüler

    Bitkisel Tütsü Çeşitleri ve Faydaları