içinde

HavalıHavalı

Olumsuz Bir Varsayım Üzerine Öngörüler

Cumhurbaşkanının yaptığı en büyük yanlışlardan birisi, kendisinden sonra gelecek kişiyi yetiştirmemesidir. Şu anda Allah korusun, sağlığına bir halel geldiği takdirde, kim aday olacaktır?

Çünkü, bugünden bir sene sonra olabilecek bir seçimde ‘adayım’ demek, öngörmek doğru, ancak kesin ‘adayım’ demek yanlıştır! Allah’ın verdiği ömrü veya sağlık durumunu kimse göz ardı edemez; o bakımdan Cumhurbaşkanımızın yerine gelebilecek bir aday olarak: Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş isimleri düşünülebilir.

Türkiye’deki gelişimi kıskanan ve Türkiye’nin her başarılı hareketine bir yafta takan, başta hain Amerika ve onun Avrupa’daki işbirlikçileri ile içerdeki Türkiye düşmanları, kansız bir darbeyi gerçekleştirmek için hazırda beklemektedirler. İnşallah böyle bir şey olmaz; olması da olası gözükmüyor, ancak varsayalım ki bugünkü iktidarın yerine, mesela: Ekrem İmamoğlu gelse, ne olur? Kahin olmaya gerek yok, İstanbul’a gelirken: ‘Her şey çok güzel olacak” demişti. Bir bakınız bakalım, İstanbul’a her şey çok güzel mi?

Peki kadroya getirdiklerine bir bakar mısınız, lütfen? Yerel iktidarı paylaştıkları insanlara ne bedeller ödemişler, kimleri nerelerde görevlendirmişler? Çevre güzelleşmiş mi, çirkinleşmiş mi, vaat ettiklerini yapmışlar mı? Yoksa: tarihi Çeşmenin açılış töreni mi, yapmışlar? Dillerinden düşürmedikleri ‘saray muhabbetini’ unutup kendilerine saray mı yaptırmışlar?

Antalya’da, Adana’da, Mersin’de CHP’nin iktidar olduğu diğer illerde yerel belediyeler neler yapmışlar? Denilebilir ki “İktidar para vermedi”‘ -Buna kim inanır? Kadir İnanır, inanır! Çünkü bütün belediyeler nüfusları oranında pay alıyorlar ve iktidar bütün belediyelere nüfusları oranında para vermektedir.

Daha sonra: diyelim ki “Kemal Kılıçdaroğlu iktidar oldu!” Geçmişinde ne olmuştu? “SSK” denilen kurum, ne hale gelmişti, CHP ne hale geldi, yani yapacakları yaptıklarının teminatıdır!

Şu anda Kemal Kılıçdaroğlu yazılan bir senaryoyu oynamaktadır, kaldı ki altılı masadan iktidar çıksa iktidar nasıl paylaşacaklar? Nasıl kavga edecekler? İYİ Parti’nin içinde şu anda yaşanan kavgalardan haberiniz var mı? İYİ parti, parti olmadan kaça bölündü? Ötekileri saymıyorum bile!

Ama şunu biliyorum ki: darbe girişiminin mottosu, “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyecekler ki, “fetöş mağdurları gel buraya!” Diyecekler ki: “Toplumsal barışı, inşa ediyoruz!” PKK gel buraya, “HDP bu memleketin şahane partisidir, gel buraya! İktidarımızda ortak ol!” Bunları görmemek mümkün değil, ya Amerika, ya AB nasıl sevinecektir, ya Türkiye düşmanları nasıl zil takıp oynayacaktır?

Çok düşünmeye gerek yok, sosyal medyada Türkiye düşmanlarını görünüz, ne olacağına karar veriniz! Allah Türkiye’yi hep galip eylesin, düşmanlara, katillere, ayrılıklara, bölücülere fırsat verme Ya Rabbim!

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Rapor Et

Usta

Prof.Dr. M.Fatih Çam tarafından yazıldı

Makale YazarıÖncüÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Ülkemizde Açılan İlk Çikolata Müzesi

    Oturduğunuz Yerden Sanal Turlar Aracılığı İle Gezebileceğiniz Müzeler