içinde

Pandemide Çalışanlar

2019 yılının son ayında ortaya çıkan ” Koronavirüs ” pandemisi insanların hayatını olumsuz yönde etkilemiştir. Pandemi döneminde insan ölümlerinin yanı sıra sosyal hayat değişimi de söz konusu olmuştur. Pandemi sürecinde hem dünya genelinde hem de yerel olarak işsizlik ortaya çıkmış, bu durum da insanların ekonomik durumunu ve psikolojisini olumsuz şekilde etkilemiştir.

Bu dönemde bazı meslek dalları ise mecburi olarak çalışma durumunda kaldı. Bunların başında sanayi gelmektedir. Sanayi veya endüstri, devamlı veya belli zamanlarda, makine ve benzeri araçlar kullanarak bir madde veya gücün niteliğini veya biçimini değiştirerek toplu üretimde bulunan faaliyet dalıdır. Türkiye’de sanayi GSYİH’nın %27’sini, ihracatın yaklaşık %93’ünü oluşturmaktadır. Bu durum haliyle istihdam oranını artırmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye’de istihdam edilenlerin sayısı 2020 yılı Ağustos döneminde 27 milyon 554 bin kişi olarak açıklanmıştır.

Bu bağlamda Pandemide Çalışanlar adlı belgesel fotoğraf projesinde, sanayi bölgesinde çalışan işçiler konu alınmış; işçilerin çalışma koşulları, duygu durumları ve sanayi unsurları kaydedilmeye çalışılmıştır. Pandeminin çalışma hayatına etkisini ve pandemiye rağmen maskelerini takıp çalışmak zorunda kalan sanayi işçilerinin yüz yüze kaldığı fiili durumu yansıtmak amaçlanmıştır. Proje çekimleri, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yer alan Yeni Sanayi Bölgesinde akıllı telefonla gerçekleştirilmiştir.


Fatih Düz – Ocak 2021 Çorlu

Editör: Fatih Düz – 11.05.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Usta

Fatih Düz tarafından yazıldı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Le Palais Ideal: Düş Sarayı…

    TAROT | Günün Kartı Adalet