içinde

MuhteşemMuhteşem HavalıHavalı

Acı Hissedilmeyi Talep Eder

Bundan yıllar önce bir filmde gördüğüm ve sadece “güzel bir söz” diye üzerinden geçtiğim bir cümlenin, birkaç sene sonra tekrar karşıma çıktığında, özünde neyi anlatmak istediğini tam anlamıyla anlayacağım hiç aklıma gelmezdi. 

“Acı hissedilmeyi talep eder.”

Filmi tekrar araştırırken John Green ‘ in, “Aynı Yıldızın Altında” kitabının filme döküldüğünü öğrendim. John Green, sen muazzam bir ruhsun! 

Acı hissedilmeyi talep eder, derken aslında acıyı insanlaştırdığını farkettim. Hissetmek duygusu insanları birbirine bağlayan en değerli duygudur ve en önemlisi bu her zaman bedensel yapılmaz. Günümüz topluluğuna baktığımda herkesin bir parçası depresyonla başa çıkmaya çalışırken, “Artık ben de mutlu olmak istiyorum!” diye avaz avaz bağırıyor. Ölmüş ya da ölmeye ramak kalmış, sağlıklı düşünemeyen ruhlar görüyorum. Yorgun beyinler ve pes etmiş  bedenler… 

Sadece bir şeyi bilmenizi istiyorum ki, mutluluk sizi asla büyütmeyecek. 

Aynadaki kişiye baktığınızda neleri aştığınızı görmelisiniz. Ağlayarak büyüyeceksiniz. Kırılarak, paramparça olarak, yalnız kalarak büyüyeceksiniz. Acıyı dışlamamanız gerekir.

Mutlu olmayı hakettiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ama acı sizi kanatları altına almayı bilen en güçlü duygudur. Siz çıkmak istemeyene kadar sizi sahiplenecek bir babadır. Size kendisini hissettirecek, sizi sert tüyleri arasında yoğuracak, savaşmayı ve güçlü kalmayı öğretecek, savaş bittiğinde ellerinize tecrübelerinizden bilediği yenilmez bir kalkan vererek sizi mutluluğa yollayacak en iyi öncünüzdür. Ölene kadar tecrübe edinmeye devam edeceğinizi unutmayın. Aynadaki kişiden nefret etmeyin ve onun her şeyle başa çıkabileceğine inanın.

“Acı hissedilmeyi talep eder.”

Hatalar asla kusur değildir. Acıyla barışın.

Editör: Zehra Garipli – 13.08.2022

Bu içerik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorum yapabilir, oy kullanabilir ya da tepki seçebilirsiniz. Gönderinizi oluşturun!

Rapor Et

Meraklı

Fatma Kaynak tarafından yazıldı

Makale YazarıÜyelik Yılı

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

    Bir Felsefeci Bakış Açısı İle Değil Sadece İçinde Ki Huzuru Bulmak İçin Hayatı Sorgulamak

    Güne Astrolojik Bakış | 09.05.2022